Siguranță

Asigurările de locuință

sunt menite să îți ofere siguranța că investiția ta este protejată, indiferent de evenimentele neprevăzute

Flexibilitate

În funcție de nevoi

Poți alege o asigurare de bază, apoi să o modifici în funcție de nevoile tale

Rapiditate

Durează câteva minute

Încheierea unei asigurări durează câteva minute. Consultanții noștri te vor îndruma, fără costuri suplimentare, către cea mai bună pentru tine

Protecție

A bunurilor tale

Asigurările îți garantează protecția casei, dar și a bunurilor tale

Fortuna Imobiliare

Asigurări de locuințe flexible, cu maxim de protecție

Asigurarea pentru locuință este necesară atunci când cumperi un imobil printr-o finanțare bancară. La noi găsești mai multe opțiuni care îți vor permite să scapi de grija documentelor și contractelor cu brokerii sau societățile de asigurare.

Poți alege din lista de opțiuni pe care ți-am pregătit-o și te poți muta liniștit în noua ta casă. Asigurările îți vor prelua atât riscurile de accident cât și cele de furt sau mici defecțiuni ale aparatelor din casă. Se spune că liniștea nu are preț, dar noi ne străduim să ți-l asigurăm pe cel mai mic. Întreabă un consultant Fortuna Imobiliare care este procedura pentru încheierea unei asigurări și te vom direcționa către unul dintre asigurătorii din lista noastră de parteneri.


Asigurarea obligatorie te poate proteja de un incident provocat de cutremur, inundații sau alunecări de teren dar ea nu acoperă riscurile reale în cazul unui imobil nou, precum incidentele provocate de furt sau neglijență. Trebuie să știi că poți încheia o asigurare obligatorie la 12 societăți de asigurare, membre PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale). Acestea sunt City Insurance, Ergo Asigurări SA, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Gothaer și Uniqa Asigurări. Alliantz , Asirom si Garanta. Valoarea maximă a despăgubirii pe care o poți obține variază între 10.000 și 20.000 de euro, în funcție de tipul imobilului. Acestea sunt împărțite în 2 categorii:

Locuință de tip A: construcția ce are o structură de rezistență realizată din beton armat, din metal sau lemn, respectiv cu pereți exteriori din piatră, din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate ca urmare a aplicării unui tratament termic, respectiv chimic. Suma asigurată în acest caz este de 20.000 euro.

Locuință de tip B: este o construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte material nesupus unui tratament termic, respectiv chimic. În acest caz, nu vei putea obține o despăgubire de 10.000 EUR. Imobilele noi se încadrează în prima categorie, deci valoarea maximă a despăgubirii va fi de 20.000 euro.

Asigurarea facultativă de locuință este necesară în cazul în care faci achiziția prin credit bancar sau atunci când vrei să îți asiguri casa la adevărata ei valoare. O asigurare facultativă te va ajuta să stai liniștit și în ceea ce privește riscurile suplimentare față de PAD. În cazul in care imobilul asigurat este oferit garanție unei bănci, aceasta va solicita o asigurare a cărei valoare a despăgubirii să acopere suma creditată si se va raporta la valoarea cea mai mare dintre raportul de evaluare și suma de tranzacționare. În total, asigurarea facultativă acoperă o serie de evenimente care pot afecta locuința, printre care cutremure, inundații provocate de ploi sau defecțiuni la rețeaua cu apă, incendii, explozii, trăsnete, furtuni, vijelii, ploi torențiale, grindină, tornadă sau avalanșă, dar și neplăceri provocate de furt, vandalism, spargerea accidentală a bunurilor. Ea poate fi extinsă și mai mult, proprietarul alegând să își asigure pierderile provocate de avarii accidentale ale sistemelor de gaze, încălzire și climatizare și de asigurare a aparatelor electrice și electrocasnice ca urmare a unor fenomene electrice.

Prețul unei asigurări de locuință poate varia foarte mult, în funcție de criteriile stabilite de fiecare companie. În general, firmele calculează primele anuale de asigurare la un procent de maxim 0,5% din valoarea locuinței și a bunurilor asigurate. În funcție de caracteristicile imobilului, procentul poate fi mai mic, de până la 0,1%. De exemplu, polița anuală de asigurare facultativă pentru un apartament cu valoarea de 80.000 euro ar putea varia între 80 și 400 de euro. Suma asigurată este valoarea reală a locuinței, iar asigurătorul va avea ca reper datele furnizate de agentul imobiliar, raportul expertului ANEVAR sau prețul de vânzare-cumpărare.

Pentru a încheia o asigurare de locuință trebuie să furnizezi companiei de asigurări adresa locuinței, suprafața utilă, modul de utilizare a imobilului, istoria de daune, suma asigurată, tipul de materiale și anul de construcție, numărul de etaje ale imobilului, adresa mail, telefon și datele imobilului din Cartea Funciară.

Găsește-ți viitoarea casă

Descoperă proprietățile din portofoliul Fortuna Imobiliare și găsește-ți viitoarea casă. Te așteptăm cu oferte exclusive și servicii complete de finanțare, evaluare, juridice și de asigurare a viitorului tău imobil. Cumpărarea unei proprietăți este mai simplă atunci când ai specialiști cu experiență de 20 de ani alături de tine.

Proprietăți

Apelează la un consultant

Cod securitate
 Prin completarea prezentului formular, declar ca am citit politica de confidentialitate si sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

Vrei să primești cele mai recente știri imobiliare?

Abonează-te și îți vom trimite cele mai recente oferte și noutăți. Te vei putea dezabona oricând.